Βρεφική Yoga

Η Βρεφική Yoga για Μαμάδες με τα μωρά τους είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα για τις μαμάδες και τα βρέφη τους από 2 μηνών και έως το περπάτημα…

 

Ένας από τους βασικούς στόχους του μαθήματος είναι η νέα μητέρα να αισθανθεί άνετα με το σώμα του μωρού της και να μάθει κινήσεις και θέσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ανάπτυξη του.

Οι στάσεις (asanas) ενδυναμώνουν τους μύες, θεραπεύουν (κολικούς, δυσκοιλιότητα κ.α.) και επιτρέπουν στην σπονδυλική στήλη να δημιουργήσει ευκολότερα τις καμπύλες της, ώστε να φτάσουμε στο τελικό στάδιο που είναι το περπάτημα.

Βασικό σημείο του μαθήματος είναι η επανόρθωση του σώματος της μητέρας. Η νέα μητέρα μαθαίνει πώς να κλίνει το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό και ποιες είναι οι ασφαλές κινήσεις που μπορεί να κάνει.

Συνεχίζουμε με το εκπαιδευτικό παιχνίδι και την νοητική ανάπτυξη του βρέφους βασισμένη πάνω στην αισθησιοκινητική του αντίληψη. Οι μαμάδες θα μάθουν συγκεκριμένα παιχνίδια και τραγούδια που θα μπορούν να τα κάνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι. Το κάθε βρέφος αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και η μητέρα μπορεί κάθε φορά να κάνει ερωτήσεις πάνω στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο σπίτι κατά την εφαρμογή του εκπαιδευτικού παιχνιδιού.

Στο μάθημα η νέες μαμάδες κατανοούν την ανάπτυξη των βρεφών τους. Μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν και πώς να συμπεριφέρονται ανάλογα ώστε να αντιμετωπίσουν λειτουργικά τις προκλήσεις του αναπτυσσόμενου βρέφους.  Στον 1ο χρόνο αυτά αλλάζουν συχνά. Οι αντιδράσεις του βρέφους σηματοδοτούν αυτές στις αλλαγές. Οι μαμάδες μαθαίνουν τι αντιλαμβάνεται το μωρό ανάλογα με το στάδιο του και πως μπορούν να αντιδρούν και να μιλούν στο μωρό τους (επικοινωνιακές τεχνικές) ώστε να ξεπερνούν εύκολα τις νέες προκλήσεις που μαζί αντιμετωπίζουν.

Pin It on Pinterest

Share This