Βρεφικό Mασάζ

Εκπαίδευση Βρεφικού Μασάζ για μαμάδες μαζί με τα βρεφάκια τους.

paidi

Οι συναντήσει γίνονται σε ατομική βάση στον χώρο σας ή σε ομάδες στον χώρο μας.

Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ στο σώμα μας. Το μασάζ είναι πολύ βοηθητικό για το ξεκίνημα της ζωής του μωρού. Κολικοί, υποδόριο λίπος, λεμφικό, νευρικό, μυϊκό και ανοσοποιητικό σύστημα υποβοηθούνται από αυτή την πρακτική, όπου ο ποιο κατάλληλος άνθρωπος για να την εφαρμόσει στο βρέφος είναι η μητέρα του.

Οι μητέρες εκπαιδεύονται, μαθαίνουν το σώμα του μωρού τους και νιώθουν ασφάλεια με το μωρό. Βοηθούνται πολύ να χτίσουν μία καλή βάση μη λεκτικής επικοινωνίας με το βρέφος τους και να συγκεντρώνονται στο μωρό εξολοκλήρου. Εκείνο καθρεφτίζεται στην αγάπη της μητέρας και μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι είναι αγαπητό και ευπρόσδεκτο. Παίρνει ότι ποιο πολύτιμό υπάρχει για εκείνο και την ανάπτυξή του, το άγγιγμα της μητέρας του και την αμέριστη προσοχή της. Αυτό είναι ότι ποιο σημαντικό χρειάζεται το μωρό σε αυτή την τόσο μεταβατική περίοδο της ζωής του κυρίως κατά τον πρώτο του χρόνο. Έτσι όταν η μητέρα δυστυχώς πρέπει να επιστρέψει στην εργασία της η βαθιά επικοινωνία του μωρού με τη μητέρα του, συνεχίζεται.

Οι πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές στο βρεφικό μασάζ, έρχονται από την Ινδία, χρονολογούνται γύρω στο 1800 Π.Χ και το συνδέουν με την Αγιουρβεδική Ιατρική.

Pin It on Pinterest

Share This