Νηπιακή Yoga

Η μαμά μου και εγώ (από 2 μηνών έως 3,5 ετών): Η μητέρα και το μωρό χαίρονται να περνούν χρόνο μαζί και να ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο μέσα από κοινές δραστηριότητες. Σιγά σιγά, η αποκλειστική τους σχέση διευρύνεται για να χωρέσει και τον μπαμπά, που είναι φυσικά ευπρόσδεκτος σε αυτό το πρόγραμμα. Όλοι μαζί παίζουν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια και γνωρίζουν τις άσανα μέσω του μιμητισμού των ζώων και του συντονισμού της κίνησης με το τραγούδι. Η πορεία του βρέφους προς την εξατομίκευση ενθαρρύνεται και η κοινωνικοποίησή του διευκολύνεται, πάντα με τη βοήθεια και την παρουσία της μαμάς. Επιπλέον, το παιδί εκπαιδεύεται χωροταξικά και μαθαίνει από μικρό να αυτοεξυπηρετείται. Ενώ όσο μεγαλώνει, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση και στη λεκτική επικοινωνία, ώστε να μιλάμε στο παιδί με τρόπο που να μας ακούει, αλλά και να ακούμε το παιδί με τρόπο που να μας μιλάει.

 

image004 

Νηπιακή Yoga

(1έτους-3ετών)

Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς μαζί.

Συνδυαστικό πρόγραμμα για γονείς (μαμάδες-μπαμπάδες) και τα παιδιά τους.

Το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Στάσεις και κινήσεις της Γιόγκα μέσω του μιμητισμού των ζώων-τραγούδια και κινήσεις ταυτόχρονα
  • Παιχνίδια ομαδικά και ατομικά, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού-εκπαιδευτικά παιχνίδια.
  • Χωροταξική εκπαίδευση του δωματίου και πως το σπίτι μπορεί να γίνει ένας ασφαλής και φιλόξενος χώρος για το μικρό παιδί. Στόχος η αυτοεξυπηρέτηση και ανεξαρτητοποίηση από μικρή ηλικία.
  • Αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών και η πρώτη καθοδήγηση στην κοινωνικοποίηση. Εκπαίδευση των γονιών σε νέους τρόπους επίλυσης των θεμάτων που προκύπτουν μεταξύ των νηπίων κατά την ώρα του παιχνιδιού.
  • Επικοινωνιακές τεχνικές που βοηθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά με ηρεμία, κατανόηση και εμπιστοσύνη-(Πως να μιλάω στο παιδί ώστε εκείνο να ακούει και πως να ακούω το παιδί ώστε εκείνο να μιλάει).
  • Και όταν τα νήπια το επιτρέψουν δίνεται βοήθεια με μερικές απλές στάσεις της Γιόγκα (Yoga), για ξεκούραση, αναπνοή, ευθυγράμμιση και χαλάρωση του σώματος των γονιών.
  • Όπως και παίρνουμε χρόνο για μοίρασμα εμπειριών μεταξύ μας καθώς τα παιδιά παίζουν ελεύθερα στον ίδιο χώρο

Το πρόγραμμα μπορούν να ακολουθήσουν και μπαμπάδες.

Pin It on Pinterest

Share This