Ποιοί είμαστε

Βασιλεία Κουλίδου

http://www.neoyoga.gr/ποιοί-είμαστε/βασιλεία-κουλίδου/

E-RYT /RCYT /RPYT

Η Βασιλεία Κουλίδου είναι Ολιστική Παιδαγωγός, Εκπαιδεύτρια Οικογενειακής Yoga και ιδρύτρια του Κέντρου Yoga “Neo” από το 2008 (www.neoyoga.gr)                    

 Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά (προσχολικής αγωγής) και εκπαιδεύεται στην θεωρία του Εννεαγράμματος. Το 1996 ήρθε σε επαφή με την οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία και το 1999 με την οικογενειακή Yoga. Εκ’ τότε εκπαιδεύτηκε και στα δυο παράλληλα. Ειδικεύεται στην Yoga Εγκύων, βρεφών, νηπίων & παιδιών έως την εφηβεία. Εργάζεται εκπαιδευτικά με τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε ομάδες από το 2002. Είναι υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος για δασκάλους πάνω στην παιδική Yoga.

 

E-RYT200 RCYT RPYTRCYS

 

Εξωτερικός συνεργάτης Του Κέντρου Οικογενειακής Θεραπείας.

Σαμαρά Άλια

http://www.psychologycentre.gr/

Ψυχολόγος Μ.Α, Ψυχοθεραπεύτρια
Ειδικευμένη στην Συστημική θεραπεία - Οικογενειών και Ζευγαριών.
Το 1988 ίδρυσε το Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας, το οποίο διευθύνει έως και σήμερα.
Μέλος για μια δεκαετία του Δοιηκητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης EFTA.
Εκπαιδεύει Ψυχολόγους και Θεραπευτές και εποπτεύει επαγγελματίες Θεραπευτές.
Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολήθηκε ιδιαίτερα με μεθόδους Αναβίωσης και Θυμού ενταγμένα στην Ομαδική θεραπεία.
Επίσης δημιουργεί Βιωματικά και Θεωρητικά σεμινάρια όπως : Αυτογνωσία, Ενοχή, Παγίδες ζωής, Εγώ και ο Άλλος, Επικοινωνία Θεωρία και Πράξη, Μητέρα και Κόρη. Τέλος, απο το 2006 είναι εκπρόσωπος του Εννεαγράμματος στην Ελλάδα (μέθοδος Insight)

Πηνελόπη Μητσακάκη

Η Πηνελόπη Μητσακάκη έχει σπουδάσει Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία στο CCSD και την κατασκευή Μάσκας στο (WIBLEDON SCHOOL OF ART) στο Λονδίνο. Από μικρή είχε έφεση προς τις καλές τέχνες και παίζει κλασσική κιθάρα. Στο Πολυτεχνείο είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει στις εικαστικές τέχνες. Στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία.

Αφού εργάστηκε σαν Αρχιτέκτων σε γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σαν Σκηνογράφος στην Αθήνα και στο Λονδίνο, άρχισε να παίρνει μέρος σε παραστάσεις παίζοντας κουκλοθέατρο, χορεύοντας και τραγουδώντας. Τότε συνεργάστηκε με το Θέατρο Σκιών του Ηλία Καρελλά και με τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη. Εκεί είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην Μουσικοκινητική Αγωγή του Carl Orff.

Η Πηνελόπη Μητσακάκη εργάζεται με παιδιά από το 2003 και τους διδάσκει να κάνουν κατασκευές με όλων των ειδών τα υλικά, μάσκες, κούκλες και ζωγραφική. Οι χειροτεχνίες αυξάνουν τη ικανότητα συγκέντρωσης, τη δεξιοτεχνία των δακτύλων και βοηθούν στη δημιουργία νέων συνδέσεων στον εγκέφαλο και στην ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας και της θέλησης. Έχει συνεργαστεί με διάφορα γραφεία δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με παιδικούς σταθμούς εναλλακτικής εκπαίδευσης και με κατασκηνώσεις. Εργάστηκε σε πειραματικό παιδικό σταθμό σχολείου Waldorf, εκεεκπαιδευτικό σύστημα Rudolf Steiner. Εκεί είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα που κατά μεγάλο ποσοστό βασίζεται στις καλές τέχνες. Έμαθε επίσης πώς να κατασκευάζει παιχνίδια από μαλλί, τσόχα και άλλα υλικά φιλικά προς το παιδί. Γράφει μουσική και τραγούδια για παιδιά. Έχει δημιουργήσει μια σειρά τραγουδιών και μια σειρά από ζωγραφιές που βοηθούν την ευκολότερη εκμάθηση των γραμμάτων. Αυτό τον καιρό παρουσιάζει μια κουκλοθεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου σε σχολεία και αλλού. Η Πηνελόπη Μητσακάκη ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες από το 2000. Η ίδια κάνει γιόγκα, τάι τσι, διαλογισμό και αναπνοές. Έχει πάρει πτυχίο Τάι μασσάζ από το Wat Po της Μπανγκόνγκ και το δεύτερο βαθμό του Ρέικι. Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα εργαλεία που χρησιμοποιεί επιλεκτικά σε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών.

Αθηνά Βιτώρη

Η Αθηνά Βιτώρη έχει πάνω από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στον χώρο της άσκησης και της ευεξίας, εφαρμόζοντας ένα σύστημα βασισμένο σε καινοτόμες μεθόδους ολιστικής και παραδοσιακής προσέγγισης, με σκοπό την επαναφορά της ισορροπίας και της καλύτερης λειτουργείας του σώματος.
Υπήρξε για πολλά χρόνια αποκλειστική αντιπρόσωπος της StottPilatesστην Ελλάδα, διατηρώντας το δικό της επιτυχημένο StudioPilates στο Ψυχικό. Αποτέλεσε επίσης την επίσημη PilatesInstructorTrainerστηνΕλλάδα, πιστοποιώντας στο χρονικό αυτό διάστημα, πάνω από 50 γυμναστές στηνσυγκεκριμένη μέθοδο.
Η γνωριμία της με τον Καναδό θεραπευτή ScottForhan άνοιξε για την Αθηνά έναν νέο ορίζοντα αντίληψης του σώματος που την οδήγησε σε ριζική αλλαγή στο τρόπο αξιολόγησης και ενδυνάμωσης του. Εκπαιδεύτικε για περισσότερα απο οκτώ χρόνια απο τον Scott Forhan στο Toronto του Καναδά, στην εμβιομηχανική, την ανατομία, τη μυοσκελετική αξιολόγηση και σε μια σειρά ολιστικών κυρίως θεραπευτικών μεθόδων. Παράλληλα, δεν σταμάτησε να παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορες μορφές θεραπείας. Η εκπαίδευση της πάνω στην κλασσική φυσικοθεραπεία, στην Φασία Θεραπεία -θεραπεία στον συνδετικό ιστό- και την Σωματοψυχοπαιδαγωγική --συνοδεία προσωπικής εξέλιξης και ευεξίας- συμπλήρωσε και ενδυνάμωσε την θεραπευτική προσέγγιση της, προσφέροντας της μια βαθύτερη κατανόηση της σύνθεσης, λειτουργείας και δυνατοτήτων του ανθρωπίνου σώματος. Σήμερα, εφαρμόζει ένα μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας με στόχο την αλλόσταση και την ανύψωση της ανθρώπινης συνειδητότητας.
Η Αθηνά Βιτώρη διατηρεί το δικό της στούντιο στην Αθήνα ενώ συνεργάζεται και με αθλητικές ομάδες και αθλητές και εξειδικεύεται στην πρόληψη τραυματισμών και την αποκατάσταση του νευρομυϊκού και μυοσκελετικού συστήματος. Επίσης, διοργανώνει και διδάσκει σειρά σεμιναρίων (fascia fitness, teach me to run, corrective isometrics, new anatomy and physiology κτλ.)και είναι συχνά εισηγήτρια σε σεμινάρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Pin It on Pinterest

Share This