Συμμετοχή στη διημερίδα της Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών “Το Αλλεργικό παιδί στην κλινική πράξη”

Με χαρά σας ανακοινώνω τη συμμέτοχη μου

στη 16η Μετεκπαιδευτική Διημερίδα

«Το Αλλεργικό Παιδί στην κλινική Πράξη»

που διοργανώνει

η Μονάδα Αλλεργιολογίας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θέμα της ομιλίας:

Πέρα από τα φάρμακα: Yoga και άλλες ασκήσεις αναπνοής για το άσθμα και τη ρινίτιδα.

http://www.allergiko-paidi.gr/

poster_allergiko-paidi_th

10:00-11:30

Προεδρείο:Μ. Τσολιά , Ν. Παπαδόπουλος

Συνεχής ή διαλλείπουσα αγωγή στο άσθμα;-Π. Ξεπαπαδάκη

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της ρινίτιδας –Ε. Μανουσάκης

Πέρα απο τα φάρμακα: Yoga και άλλες ασκήσεις αναπνοής για το άσθμα και τη ρινίτιδα –Β. Κουλίδου 
– Εισαγωγή, σχολιασμός: Δ. Μήτσιας

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελεί πλέον κοινή εμπειρία στην Ιατρική, με την Παιδιατρική και την Αλλεργιολογία να έχουν να επιδείξουν σημαντική δραστηριότητα. Το «Αλλεργικό Παιδί» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ως διημερίδα και επιστρέφει στο ανακαινισμένο Πολεμικό Μουσείο, με ανανεωτική διάθεση! Η ιδέα μας φέτος είναι να προσθέσουμε θέματα που αν και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή πράξη και αφορούν όλους, συστηματικά μένουν έξω από την εκπαιδευτική δραστηριότητα γιατί θεωρείται ότι υπολλείπονται σε ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Και όμως, αν δε γνωρίζει κανείς ποιές είναι οι δυνατότητες και τα όρια των εναλλακτικών θεραπειών, πώς να μπορέσει να τοποθετηθεί ορθά απέναντι στους γονείς που συχνά τις εμπιστεύονται; Ή αν δεν μπορεί να χειριστεί τη νέα τεχνολογία, μένει συστηματικά πίσω. Έτσι θα παρουσιάσουμε, ανάμεσα σε άλλα, ένα θέμα για το ρόλο της yoga και των ασκήσεων αναπνοής στο άσθμα και ένα άλλο που αφορά τα apps που βοηθούν το χειρισμό αλλεργικών νοσημάτων.Επιπλέον, θέλωντας να δώσουμε πιο άμεσο και ζωντανό χαρακτήρα στο σεμινάριο, περιλαμβάνουμε μια σειρά επιδείξεων για τη χρήση συσκευών που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε για να εκπαιδεύσουμε με τη σειρά μας τους ασθενείς μας. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις κλασσικές παρουσιάσεις, με θεματολογία που έρχεται να στηρίξει άμεσες πρακτικές ανάγκες του Παιδιάτρου και του Αλλεργιολόγου.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκτιμήσετε τη νέα εκπαιδευτική εμπειρία, ανανεώνοντας με ευχάριστο και διδακτικό τρόπο τις γνώσεις σας και τις πρακτικές σας δεξιότητες στη Παιδιατρική Αλλεργιολογία.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Ν.Γ. Παπαδόπουλος

Αν. Καθηγητής Αλλεργιολογίας-Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας ΕΚΠΑ Καθηγητής Αλλεργιολογίας-Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας, University of Mancester Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας.

Pin It on Pinterest

Share This